duminică, 20 iulie 2008

-->> Punk's not dead

Tot timpul pe net ( mai bine zis pe YouTube), daca vreau sa caut o melodie anume, se gaseste cate unul sa zica “Punk’s Not Dead” si pe altu care sa zica dupa el : “You R Stupid Punk IS Dead”.Nu stiu daca cineva are dreptul sa judece ceea ce spun acesti tipi/tipe.La urma urmei, fiecare cu parerea lui.Anyway, chestia e ca nu poti spune
ca punk-ul e mort.Pentru ca Punk, inseamna doua lucruri distincte:

1) Gen Muzical - il stim cu totii, acel gen galagios, cu melodii oarecum violente si cu o atitudine de genu “Da-te Dreaq”.Artisti care au cantat acest gen sunt Sex Pistols, Ramones si muuulti altii (dar nu imi vin in minte)
Genul Muzical Punk NU E MORT! Pentru ca inca se mai asculta muzica Punk ( in draci chiar ) si inca se mai pot compune melodii punk (dar dupaia se trezeste unu sa zica “nu e punk;punk is dead”).

2) Atitudine - atitudinea punk este piatra de temelie a miscarii ce a avut loc acu vreo 20 de ani…ea se caracterizeaza prin anarhie, dorinta de haos, nerespectarea regulilor si un stil vestimentar caracteristic.
Atitudinea Punk (dupa mine) A MURIT DE MULT!Pentru ca nimeni nu se mai ridica demn sa zica unuia “Fuck You!”.Se duce direct la tribunal…ceea ce e foarte naspa.
Chestia e ca atunci cand zici “Punk is Dead” sau “Punk’s Not Dead” tre sa te gandesti de doua ori la ce te referi ( gen muzical sau atitudine)

Niciun comentariu: